Nowe regulaminy pracy psów myśliwskich

wszystko o konkursach: piękności i pracy. Zaproszenia i relacje z imprez. Przygotwanie psa i prowadzenie go w ringu.

Nowe regulaminy pracy psów myśliwskich

Postprzez Marcin Kunikowski » 10 mar 2016, o 15:17

Pojawiły się na stronie PZŁ zmienione regulaminy pracy psów myśliwskich. Spojrzałem na Regulamin Oceny Pracy Posokowców w Naturalnym Łowisku. To co udało mi się wychwycić nowego - to zapis, że do oceny w naturalnym łowisku mogą przystąpić posokowce mające dyplom min. II st. z KPP, że dyplomy otrzymują psy, które znalazły postrzałka (choć to było wiadomo) i podwyższone ilości punktów dla poszczególnych dyplomów (teraz limit dla dyplomu I st wynosi 100pkt - a może to tylko błąd w druku?)
2-osobowe komisje, czasy od postrzału do podjęcia pracy oraz odległości pracy pozostały bez zmian.
Marcin Kunikowski

Re: Nowe regulaminy pracy psów myśliwskich

Postprzez Wojciech Galwas » 12 mar 2016, o 13:29

O ile mi wiadomo, to na dzień dzisiejszy żadne zmiany w regulaminach dotyczących prób pracy i konkursów posokowców nie nastapiły :(
To co jest na stronie PZŁ, to błędy których nikt od 9-ciu lat nie poprawił :oops:
Jako klub będziemy ponownie występować do władz kynologicznych i łowieckich o zmianę regulaminów, tak żeby były one zbliżone do obowiązujących w innych krajach a tym samym zbieżne z regulaminem ISHV Suche :!:
Wojciech Galwas

Re: Nowe regulaminy pracy psów myśliwskich

Postprzez Marcin Kunikowski » 14 mar 2016, o 08:34

Ufff......
Juz myślałem, że przy okazji zmian w innych regulaminach oraz w warunkach ogólnych prób i konkursów : http://klubwyzlapzl.pl/wp-content/uploads/2016/02/Porownanie-regulaminow-na-strone.pdf u nas wprowadzili zmiany na gorsze. :o
Marcin Kunikowski

Powrót do Wystawy i konkursy