odwiatr śmierci

wszystko co dotyczy pracy psa w łowisku. Wymiana doświadczeń o zachowaniu postrzałka, strategiach w jego dochodzeniu, niezbędnych akcesoriach itd.

Re: odwiatr śmierci

Postprzez adam palinski » 20 lut 2014, o 10:22

bardzo dobrze że nie przyklejasz Łukaszu.
Nic nie interpretujmy na siłę .Wszystkie wypowiedzi jak czytam do takiego wniosku się sprowadzają.
Jednak jako ci z drugiej strony otoku potrafimy jak sądzę wyłowić jedną i tą samą prawidłowość.

Po kolei Marcin Michał Myśliwiec i Ty opisujecie przypadki /mógł się wylizać albo nie/ tylko determinacja przewodnika dała sprawie - odpowiedz.
Obraz pracy posokowca że jego determinacja a nie przewodnika sprawę załatwia; myślę tak sobie że to ten właściwy; odwiatr śmierci.
adam palinski

Postprzez virluqas » 20 lut 2014, o 10:23

Ja wyobrazam sobie to w ten sposob ze jak czasem mozna bylo w programach przyrodniczych zobaczyc gdzie wilki organizowaly polowanie na jelenie , to zawsze byla mowa o tym ze wilk potrafi wyczuc najslabsza sztuke ale nikt tego dokladnie nie wyjasnial. Wedlug mnie to wlasnie w czasie pogoni np. chmary jeleni to ta sztuka ktora jest naslabsza wytwarza ogrom zapachow, taka chmurka ktora sie za zwierzem ciagnie mowi goniacym na co polowac. Prawdopodobnie to zostalo w posokach do dzis ze potrfia wyselekcjonowac zapach i podazac z checia za slaba sztuka a za kiepskim odwiatrem nie widza sensu pracy. To moja teoria nie musi byc zgodna z prawda wiec prosze sie nie smiac :-))
virluqas

Postprzez Łukasz Dzierżanowski » 20 lut 2014, o 10:24

virluqas napisał(a):wilk potrafi wyczuc najslabsza sztuke ale nikt tego dokladnie nie wyjasnial

bardzo najsłabszą sztuką jest najmocniejszy byk o największym i najcięższym wieńcu...
Łukasz Dzierżanowski

Poprzednia strona

Powrót do Poszukiwanie postrzałka